ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Geçen yıl karayolları ekipleri  bir yandan  İpekyolu üzerindeki kaldırımları genişletirken bir yandan da söz konusu güzergahta bulunan yese kavşağı olarak bilinen kavşak Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ulaşıma  kapatıldı.

Esenyurt ve Esentepe mahallelerine girişlerde önemli bir yere sahip olan ve 5 mahalleyi birbirine bağlayan Abdullah Canan köprüsü yakınındaki  Yese kavşağının açılması mahalleli için önem taşıyor.

Esenyurt  Mahalle Muhtarı Selim Genç, Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Söz konusu kavşağın yaklaşık 40 yıldır açık olduğunu söyledi.

Yaklaşık 5 mahalle için kavşağın önem arz ettiğini vurgulayan Genç,” Kavşağın tekrar açılması gerekiyor.Yaklaşık 20 bine yakın vatandaş mağdur olmuş durumda. Burada  8’e yakın okul var, Aile Destek Merkezi var. Hiçbir  şekilde geçiş verilemiyor. Aşağıda 3 yada 4 kavşak var birbirine yakın hepsi de açık, burası niye kapatıldı? Anlam veremiyoruz.

Buradan yetkililere sesleniyorum

"Eskiden açık olan bu kavşağı tekrar açın. Karayolları Bölge Müdürümüzden özellikle rica ediyoruz. Burası bizim için hayati önem taşıyan bir kavşak. 112 sağlık ekipleri acil durumlarda mahalleye girmek istediğinde ya Ziraat Bankası Kavşağından dönüyor ya da arka taraftan dolanmak zorunda kalıyor.

Ayrıca Bu kavşak kapatıldığından beri sürücüler de  daha hızlı araç kullanmaya başladı. Sürücüler ikinci ışığa ulaşana kadar hız limitlerini giderek arttırıyor.

Karayolları Bölge Müdürümüzden ricamız şudur "Gelip bizzat yerinde görmesini istiyoruz. Gelip bizlerle görüşsünler Burada ki vatandaşları da bir dinlesinler bize hak vereceğini umuyorum"dedi.

Esentepe mahalle muhtarı Turgut Atalay ise  "Buradaki okula gelen  çocukları servis almıyor. Vatandaşlar çocuklarını başka okullara yönlendirdi. Aileler çocuklarını karşıdaki parka götürmek istediğinde götüremiyor. Bir üst geçidimiz de yok. Yetkililerden bu kavşağın açılmasını istiyoruz.

Bizim mahalleye gelmek isteyen vatandaşlar Sabancı kavşağından dönmek zorunda kalıyor. Yada Esentepe mahallesini tokiye bağlayan yol da toprak yol olduğu için millet kullanmak istemiyor"dedi.

Vatandaşlardan Hüseyin Öner ise Kavşağın açılmasının hayati önem taşıdığı belirterek,   "Ambulanslar karşıdan bu tarafa geçemiyorlar. Yolu uzatmak zorunda kalıyorlar daha önce bu kavşak açıktı hiçbir problem de yoktu. Güngör mahallesine gitmek isteyen vatandaşlar Sabancı kavşağından dönmek zorunda kalıyor. Bu kavşağın yetkililer tarafından bir an önce açılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu