YÜKSEKOVA – Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Yüksekova’da yapılması kararlaştırılan kayaklı koşu Türkiye eleme yarışmalarının startı verildi. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyündeki kayak pistinde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan müsabakaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 665 sporcu katıldı. Müsabakadan önce ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ pankartı açıldı.

Yarışmanın startını veren Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, “Türkiye elemelerinin Yüksekova’da yapılmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

İ 7

"GİTTİKÇE TECRÜBE KAZANIYORUZ"

Eleme yarışmalarının geçen sene de ilçede yapıldığını hatırlatan Kaymakam Çimşit, “Gittikçe tecrübe kazanıyoruz. Tekerlekli kayak Türkiye elemelerini yine ilçemizin Yürekli köyünde yapmıştık . Ona da 450 sporcu katılmıştı. Böyle organizasyonların yapılmasının mutluluğunu sadece ben değil  tüm Yüksekova halkı yaşıyor. Toplamda 1000’e yakın sporcu, teknik heyet  ve hakem grubumuz var. Sporcularımızın aileleri, ilçe insanımız buraya gelip yarışmayı yakından izliyor, kayak pistimizi kullanıyor. Otellerimizde doluluk oranı arttı. Hatta boş yer bulmakta zorlanan sporcularımız, takımlarımız var. İnşallah bu yarışmalarla beraber milli takıma sporcu kazandırmaya çalışacağız” dedi.

İ 1-4

Kaymakam Çimşit, “Geçmişte kar ve kışın olumsuzluklarını yaşayan ilçemiz karla kışla yapılan organizasyonlarla bir bütün olmanın mutluluğunu yaşıyor. Buranın kar kalitesi çok iyi. İlçemizin tanıtımı için de çok önemli organizasyonlar bunlar. Geçen yıl Bolu Gerede’de yapılan kayaklı koşu Türkiye finalinde ilçemizin sporcuları takım halinde Türkiye Birincisi oldu. Bu da coğrafyamızın bize kazandırdığı olanaklardan kaynaklanıyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İ 2-1

Müsabakadan önce kısa bir açıklama yapan Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü ise “Muazzam bir coğrafyaya sahip olmanın bugün meyvelerini almaya başlamış durumdayız. İlimiz ve ilçemizde bu ve buna benzer çok anlamlı müsabakaları her gün arttırarak yapmaya çalışıyoruz. Bundan önceki  dönemlerde de bütün kurumların işbirliği ile gayet başarılı bir şekilde hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Yarışmaya Kastamonu’dan katılan sporcu Sıla Pişmen de “Hakkari’ye ikinci gelişimiz. Geçen sene de burda yapılmıştı. Bu sene daha iyi olmuş. 5 kişi geldik. Hedefimiz ilk 15’ e girmek” dedi.

İ 4

İ 3

İ 5

İ 9

İ 6

İ 8

İ 10

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ