YÜKSEKOVA- Yüksekova’da 2 gün devam eden kar yağışı hayatı felç etti. İlçenin sobacılar arası olarak bilinen Anadolu Caddesi, mazgalların kapalı olması nedeniyle göle döndü.

Her yağış sonrası aynı tablo ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden esnaflar, kalıcı çözüm bekliyor.

İ 1-27

"SIRILSIKLAM OLUYORUZ, EVE GİDEMİYORUZ"

Uzun yıllardır böyle olduklarını kaydeden Bedirhan Ernas, “Suyun gitmesi için bir gider yok. Akşama kadar sırılsıklam oluyoruz, eve gidemiyoruz. Evde de eşim ıslandım diye tepki gösteriyor. Belediye çalışmıyor, burası sahipsiz. Bu suyun tahliye olması lazım. Burada yürümek çok zor. Yaşlılarımız yürüyemiyor.  Bu yoldan geçene kadar her tarafımız ıslanıyor, rezil olduk" dedi.

İ 3-10

Cadde esnaflarından İlhan Dinçer ise “Bu sokakta uzun yıllardır esnaflık yapıyoruz. Maalesef yaz kış bu sokakta halimiz böyle. Kaç defa sıkıntılarımızı dile getirdik maalesef çözülemedi. Burada biriken su dükkanlarımıza giriyor. Belediyemizden ricamızdır, bizi bu rezaletten kurtarın” ifadelerini kullandı.

İ 5-2

"KOMŞULUK İLİŞKİLERİMİZ BİTTİ"

Abdulmenaf Ayhan isimli esnaf ise , “Komşu esnafımızla olan ilişkilerimiz bu durumdan dolayı bitme noktasına geldi. Ancak bir köprü kurup karşıya geçebiliriz. Perişan durumdayız. Yetkililer buraya bir çözüm bulsunlar” sözlerini sarf etti.

İ M2

İ 4-4

Muhabir: BİLAL TİNAR - VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ