Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle  her sene yapılan yetenek taramasında öğrenciler yeteneklerine göre testten geçiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlanan ‘Sportif Yetenek Taraması’ projesi, 2024 yılında da devam ediyor. Daha önceki yıllarda yüzlerce öğrenciyi farklı branşlara kazandıran projede öğrenciler; boy, kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti ve koşu gibi testlerden geçiyor.

Dert14

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli Bilgisayar İşletmeni Öğretmeni Vahdettin Tekçi, yaptığı açıklamada sportif yetenek taramasının her sene yapıldığını söyledi.

Yetenek taramasının 3. sınıf öğrencilerine yönelik yapıldığını belirten Tekçi şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin sportif yetenek taramasında hangi branşta yetenekli olup olmadığını öğrenmek için çeşitli aşamalardan geçiriyoruz. Başarılı olan öğrencilerimizi de 11 branşta görev alan antrenörlerimize teslim edip yetiştirmeye çalışıyoruz.Günde ortalama 400 öğrenciyi yetenek taramasından geçiriyoruz. Toplamda 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dert7

Dert4,

Dert9

Dert13

Dert2

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ