YÜKSEKOVA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı 20  köyün öğrencisi 5 gündür okula gidemiyor. Taşımacılık yapan şoförler yüklenici firmadan ödeme alamadıklarını iddia ederek kontak kapattı.

İLGİLİ STK’LAR SESSİZ

Konuya ilişkin ilgili STK’lardan herhangi bir açıklama yapılmazken mağdur olduklarını belirten şoför ve veliler çözüm bekliyor.

İlçeye bağlı Ovaiçi (Basan) köyünde yaşayan Abdi Fırat, öğrencilerinin 5 gündür okula gidemediğini söyleyerek, “Kendi ailemde 10 öğrenci var. Çocuklarımız derslerinden geri kalıyor. Öğretmenleri sürekli arıyor. Bu durumun ne kadar devam edeceğini de bilmiyoruz. İlçe Millî Eğitim, kaymakamlık ve Valilik bu duruma çözüm bulması gerekir” dedi.

Köyüne bağlı mezrada 40 öğrencinin mağdur olduğunu ifade eden Değerli köy Muhtarı Celalettin Budak, “İlçede birçok mezra ve köyde öğrenciler mağdur. Benim köyüme bağlı mezrada 40 öğrencim şuan mağdur okula gidemiyor. Gitmemelerinin sebebi okul taşıtlarının yüklenici firma tarafından ücretlerinin ödenmemesidir. Burada elbette servis şoförlerimizde mağdur. Bu duruma Milli eğitim ve Kaymakam Bey biran önce çözüm bulmalı” şeklinde konuştu.

“İHALE ALAN FİRMA ÜCRETLERİMİZİ ÖDEMİYOR”

Ücretlerini alamadıkları için protesto etmek için kontak kapattıklarını belirten servis şoförü Vedat Keskin, “Biz protesto ettiğimizle kalıyoruz. Yıllardır bu sektörde çalışıyoruz. Sürekli bu mağduriyeti yaşıyoruz. İhale alan firma ücretlerimizi ödemiyor. Masraflarımızı çıkartamıyoruz. Ücretlerimiz ödenene kadar kontak açmayacağız” ifadelerine yer verdi.  

Veli ve şoför olduğunu kaydeden Seracettin Fırat ise duruma sessiz kalan ilgili STK’lara tepki göstererek yetkililerden çözüm istedi.

STK’LAR, BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI, MUHTARLAR NİYE SESSİZ”

Fırat, “İhaleyi alan firma parasını devletten aldı fakat bize herhangi bir ödeme yapılmadı. Biz de duruma tepki göstermek için kontak kapattık. Bize ücretlerimizin ödeneceği söyleniyor. Fakat biz muhatap bulamıyoruz. Birinci dönem sonuna kadar ücretlerimizin yarısı ödenmesi gerekirdi. Fakat bazı şoförlerimiz çok cüzi bir ücret alırken bazılarımı hiç ücret almadı. Milli Eğitim'e gidip sorduğumuzda bize 75 araç çalışmıyor diyor ama şuan ilçede 168 araç çalışmıyor. Bizim tek derdimiz ücretlerimizi almaktır. İşimizi yapmak istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz. STK’lar, belediye başkan adayları, muhtarlar bu konu hakkında niye sessiz. 2 bin 100 öğrenci şuan okula gidemiyor. Niye kimse sesini çıkartmıyor tepki göstermiyor" şeklinde konuştu.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ