YÜKSEKOVA - Yüksekova'da bir aylık ömürleri olan ve bölgenin simgesiyle anılan ters laleler (Guldexwîn) çiçek açtı. 20 ila 30 günlük ömürleri olan ters laleler, doğada görsel şölen sunuyor. Halk arasında ağlayan gelin olarak da isimlendirilen ters laleleri dün haber yapmaya giden muhabirlerimiz, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çok sayıda çiçeğe sap kısmından bıçak darbesi vurulduğu görüldü. 

I 1-60

Muhabirimiz Ferhat Yiğit, "Buraya haber yapmaya geldik. Çok güzel bir manzara var fakat gördüğünüz üzere burdaki ters laleleri kesmişler. Bıçak izi var burda. Bu kişilerin tespit edilip para cezasına çarptırılması gerekiyor. Doğamızın korunması gerekiyor. İnsanlarımıza burdan çağrıoda bulunuyorum; lütfen doğamıza zarar vermeyelim" dedi.

KOPARANA, ZARAR VERENE CEZA VAR

Dünyanın en nadide çiçekleri arasında yer alan ters laleler nesli tehlikede olan bir çiçek türü olarak koruma altına alınırken, ters laleleri koparanlara yada zarar verenlere 'biyolojik çeşitliliği tahrip etme' 244 bin 315 TL ceza uygulanıyor.

I 2-41

Muhabir: BİLAL TİNAR - VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ