VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki İran sınırında yer alan Esendere Beldesinde Konuklu (ÇıIık) köyünde  Kendi imkanlarıyla 120 dönümlük arazisinde ceviz üretimine başlayan Hekim Fırtına üretiği cevizin büyüklüğü ve lezzetiyle bölgenin yanı sıra ilçeye komşu olan İran ve Irak'a da satışını gerçekleştiriyor. 

Üretiği cevizlerin fidanını İran'dan getirdiğini aktaran Fırtına yaklaşık 20 yıldır geçimini üretiği cevizlerden sağladığı aktardı. Fırtına, " 20 yıldır 120 dönümlük arazimde ektiklerimle sağlamaya çalışıyorum. Çocuklarımı da nu bahçe sayesinde okuttum. Yaklaşık iki yıldır üretiğim cevizleri Irak ve İran'a satışını gerçekleştiriyorum. Cevizlerim bölgede yetişen diğer cevizlere göre daha büyük ve lezzetli. Bu yüzden çok tercih ediliyor" dedi. 

Girişimci çiftçinin kendi imkanlarıyla yetiştirdiği cevizleri yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ise Fırtına'yı başarısından dolayı tebrik etti. 

"HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

Geçirgen, “Bugün İran sınırında Hekim Fırtına’ya ait 120 dönümlük arazide incelemeler yaptık. Gerçekten de ürünlerinin kaliteleri oldukça iyi. Esendere beldemiz  adına çok güzel işler başaran çiftçimiz bir çok çiftçileriye de örnek oldu. Bizde böyle güzel işler yapan tüm çiftçilerimize destekler sağlayacağız. Her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız"dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu