VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Ziraat Bankasının karşısında bulunan Kümeschi isimli işletme Pazartesi gününe mahsus gün boyu Yüksekova halkına ücretsiz dürüm servis edeceğini duyurmuştu.

İş yerinde öğlen saatlerinde hizmet vereceğin haberini duyan vatandaşlar lokantaya akın etti. İş yerinin önü ve içerisi vatandaşlarla dolup taşarken lokantada kısa süre içerisinde izdiham yaşandı.

 İşletme sahibi Atilla Karaman, gün içinde vatandaşlara 5 bin dürüm servis edildiğini  akşam saatlerine kadar da bu sayının  8 bini bulacağını belirtti.

Karaman, “20 yılından beri hizmet sektöründeyim.  Dün işletmemize pazartesi günü vatandaşlara ücretsiz dürüm servis edeceğimizin duyurusunu yapmıştık. Bunu hayır niyetine yaptık. Yaptığımız duyuru karşılığında bugün çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.  Kısa süreli bir izdiham yaşandı. Şuna kadar 5 bin dürüm dağıttık. Akşama kadar 8 bin dürüm vatandaşlarımıza vermeyi planlıyoruz. Allah kabul etsin bu hayrı inşallah” dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu