VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Her hafta Hakkari ve çevre illerini karış karış gezen Yüksekova Doğa Tutkunları bu hafta Van ilinin Dereiçi Köyünde yer alan Doğu Güneydoğu’nun Pamukkale’si olarak da bilinen doğal oluşumlu travertenleri ve tarihi kaya evlerini 28 kişilik bir ekiple gezdi.

Hem gezdiler hem çevreyi temizlediler

Dağcılar sırasıyla Başkale travertenlerini ve tarihi evleri gezerek bol bol fotoğraf çektirdikten sonra,çevreye karşı duyarlılık göstererek piknik yapan vatandaşların bıraktıkları çöpleri de tek tek temizledi.

Kulüp Başkanı ve Tur Rehberi Kahraman Aytan, “Sabah 08.00’de iki otobüsle dağcı arkadaşlarımızla Yüksekova’dan yola çıktık. İlk etapta çevreyi gezdik ve bol bol fotoğraf çektirdik. Gezdiğimiz bölgede maalesef buraya piknik yapmak için gelen vatandaşlar tarafından çöpler bırakılmıştı. Bizde gezimizi tamamladıktan sonra çevreyi temizledik.

Vatandaşlarımız özellikle çevre konusunda daha duyarlı davranmalı. Eğer bu alanlarımızı koruyamazsak yıllar içerisinde bu alanlar doğal güzelliklerini kaybedecektir" ifadelerini kullandı.

Yüksekova Doğa Tutkunları ailesi olarak her hafta bir gezi düzenlediklerini söyleyen Aytan, çoğu zaman yabancı turistleri de konuk ettiklerini ve çevrenin kirli görüntüsünden utandıklarını dile getirdi.

Yüksekova halkın sesi aracılığıyla vatandaşlara seslenen Aytan, buradan duyarlı vatandaşlara sesleniyorum;  “Lütfen doğamızı koruyalım piknik sonrası çöpleri çevrede bırakmayın. Daha temiz bir çevre için hep birlikte çabalayalım” dedi.

Editör: Ferhat Yiğit