ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

İlçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyüne giden Vali Yardımcısı Furkan Berber beraberinde Yüksekova Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Hakkari Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen,  Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen Demeter Organik Tarım Evi çalışanları ve kurum amirleriyle beraber burada Salep Demostrasyonu için uygun olan tarım alanında incelemelerde bulundu.

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım projesi kapsamında gerçekleştirilen salep ekiminde Vali Yardımcısı Furkan Berber burada üreticilerle beraber salep ekti.

Projeden yararlanan 66 kadın üreticiye 250 bin TL değerinde ki hibe çekleri üreticilere takdim edildi.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, yaptığı açıklamada,Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı kadın çiftçilere yönelik tarım projelerinin ilçede yaygınlaştığını söyledi.

Uzman eller kapsamındaki projeden 66 kadın üreticinin yararlandığını belirten Yiğit şunlari kaydetti:

"Proje sonucunda kadın üreticilerimize daha çok toprakla buluşturmak istiyoruz. Amacımız tarımın Yüksekova'da  yaygın bir hale gelmesi. Biz tarım bölgesiyiz coğrafyamiz tarıma elverişli. İnşallah bu projeler daha da yaygınlaşacak.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ