Yaklaşık 11 bin YKS  ve 8 bin de KPSS öğrencisinin sınava hazırlandığı ilçede öğrenciler sınav ücretlerinin kendilerini çok zorladığını belirtti.

Maddi durumları yetersiz olan öğrenciler bu konuda devlet yetkililerinden ve  Yüksekovalı iş adamlarından  destek istedi.

Eğitim alanında son yıllarda önemli başarıların sağlandığı ilçede  yaklaşık 11 bin YKS öğrencisi ve 8 bin KPSS öğrencisi bulunuyor.

YKS öğrencileri sınav ücreti olarak 295 TL öderken, KPSS öğrencileri de Genel Yetenek ve Genel Kültür alanında oturum başına 150 TL  Alan Bilgisi sınavında da oturum başına 100 TL ödüyor. 

Bfdt65

Eski Kışla Mahallesinde oturan KPSS öğrencisi  Mizgin Aksu, Genel olarak ücretlerden yana çok sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Aynı evde 3 öğrencinin sınava hazırlandığını belirten Aksu," Ben KPSS sınavına gireceğim. 4 oturumdan oluşuyor. Oturum başı ücret baya fazla. Bu konuda yetkililerden, belediyemizden ve iş adamlarımızdan yardım istiyoruz. Bize yardımcı olurlarsa çok seviniriz."

Xcf-1

YKS öğrencisi Seren Adar ise "Sınav ücretleri arttığı için çoğu arkadaşım ödeyemedi. Maddi durumu kötü olan baya öğrenci arkadaşımız var. Kendim şahit oldum. Biz bu parayı nasıl ödeyecez. Ailemize nasıl söyleyeceğiz dediler. Yüksekova şartları da belli iş imkanı kısıtlı. Her ailenin durumu da iyi değil. Ancak maddi durumu iyi olan bir sürü insan var Yüksekova'da. Bu konuda iş adamlarımıza sesleniyoruz. Bize sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

Serta

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ