Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın ortak çalışmaları sonucunda teknoloji yetkinliği yüksek bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde geleceğin teknoloji yıldızları sınavlarda başarı elde edip bu alanda kendini geliştirmeyi hedefliyor.

Yüksekova İlçe Gençlik Merkezi'nde 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde öğrenciler yapılan online sınavı geçerek atölyede teknoloji alanında kendini geliştirmeyi amaçlıyor.

Nisan ayının 10’una kadar sürecek online sınavda başarılı olan öğrenciler haziran ayında yapılacak uygulama sınavında da başarılı olması dahilinde Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim almaya hak kazanacak.

2017 yılından bu yana 115 öğrencinin aktif bir şekilde faydalandığı atölyede talep her geçen yıl artıyor.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği atölyeye şuan kadar 500’e yakın başvuru yapıldı.

Vsxdfes

Ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin eğitim gördüğü atölyede öğrencilere, Tasarım-Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nano Teknoloji ve Yapay Zeka alanlarında ders veriliyor. 

Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Deneyap Teknoloji atölyesinde şu ana kadar 500 öğrencinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne öğrencilerin sınavla alındığını belirten Yılmaz şunları kaydetti:

“İki haftadır sınavlarımız başladı. 10 Nisan'a kadar devam edecek. Online yapılan sınavın sonucunda da haziran ayında da bir uygulama sınavımız olacak.Uygulama sınavını başarılı bir şekilde tamamlayan yaklaşık 80 öğrenci Deneyap teknoloji atölyesinde 11 branşta robotik kodlamadan uzay ve havacılığa kadar eğitim görecekler. Bunlar 3 yıl boyunca bizimle beraber olacaklar. Burada çok deneyimli hocalarımız var.En güzel şekilde bu gençlerimizi yetiştirecekler. İnşallah geleceğin teknoloji yıldızları bizim atölyemizde yetişmiş olacaklar. Önümüzdeki dönemde bunları hep beraber göreceğiz.Şu ana kadar Deneyap teknoloji atölyemiz de 115 öğrenci faydalandı. Bu sayıyı giderek arttırmayı hedefliyoruz”

B Fgtr

Gençlik Lideri Naim Karagöz ise yeni öğrenci alımı için sınavlar yaptıklarını belirterek” Önce teorik sınavlar yapıyoruz online olarak.Burada belli bir puanı alıp sınavı geçenler uygulama sınavına girecekler. Uygulama sınavını geçen  80  öğrencimiz 3 yıl boyunca farklı 11 alanda eğitim alacaklar.

İster öğretmen olsun ister çoban olsun amacımız teknoloji alanında kendini geliştirmiş bireyler yetiştiriyoruz burada. Bir öğretmenin hem siber güvenliği hem nano teknolojiyi hem de robotik kodlamayı bilmesi gerekiyor.Bir çobanında aynı zamanda bunları bilmesi gerekiyor. Bu noktada bilinçli teknolojiyi bilen çocuklar yetiştirmek için eğitimlerimizi yaymaya çalışıyoruz" dedi.

Xgsr

Dfes

Vzsdfew

Vczsdf

Fsdrfew

Cvsdf

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ