Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda  partililer tarafından karşılanan Fatih Erbakan daha sonra ilçe merkezine geçti.

İlçe merkezinde parti binasına geçen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, burada yaptığı konuşmada Yüksekova’da olmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

Yüksekova, Selahaddin Eyyubi Hazretlerinin ve onun kumandanlarının şehri olduğunu belirten Erbakan şöyle konuştu:

Anadolunun diğer bölgelerinden asırlar önce İslam'la müşerref olmuş topraklardır. Bu bakımdan inancımızla değerlerimizle İslam'la yoğrulmuş asırlar boyunca alimler, hocalar yetiştirmiş evliyalar çıkartmış bir bölgede bulunmak bizleri bahtiyar ediyor. Bugün Derecik ilçesinde Belediye Başkanlığı'mızı ziyaret edeceğiz.Seçimlerde Derecik Belediyesi'ni kazandık.Hakkari İl Genel Meclisimizde yüzde 8 buçuk oy aldık.

Hakkari’den bir belediye almak diğer illerden 10 belediye almakla eş değer

Hakkari merkezinde yüzde 8 buçuk oy almak Erzurum da, Kayseri de, Konya da yüzde 30 oranında oy almakla eş değer.Bu bakımdan bir teşekkür ziyaretini de gerçekleştiriyoruz.

Buranın zor şartlarına rağmen ve imkansızlıklara rağmen Hakkari teşkilatımız seçimlerde büyük başarı gösterdi. Derecik Belediyesi'ni aldık.Türkiye genelinde de Refah Partimiz Türkiye de 3.oldu. Oylarını bir önceki seçime göre yüzde yüzün üstünde aldık. 63 belediye kazandık. Milletimiz Refah Partisi'ne Milli Görüşü temsil ettiği için yöneldi.Çünkü Milli Görüş tarihindeki hizmetleri milletimiz hatırlıyor.Bizler de milletimizin bu güvenine layık olamaya çalışacağız.

Aaa-21

İnşallah Derecik belediyemizde ve diğerlerinde Milli Görüş belediyeciliği ile ahlaklı belediyeciliği milletimizle buluşturacağız. İnşallah 2028 de partimizi iktidara taşıyacağız.Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında bizim en önemli projemiz belediyelerimiz aracılığı ile işsiz gençlerimize istihdam alanı sağlayacak projeleri hayata geçirmek.

Ekonomik kriz ve işsizlik çok önemli bir problem.Bunu merkezi iktidar çözemediğine göre biz de iktidara gelmediğimize göre belediyelerle de olsa bu sorunu çözmeye çalışacağız. Belediyenin yapacağı projeler ve girişimlerle  o bölgenin gelir seviyesini arttırmaya yönelik projeler yapacağız. Klasik belediyeciliğin yanında bunları da hayata geçirerek mlletimizin derdine derman olmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretin Hakkari bölgesine hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmanın ardından 31 Mart yerel seçimlerinde  partisinin belediye kazandığı Derecik ilçesine gitti.

Fatih Erbakan'a Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Gül ve Mehmet Kaderli, MYK üyeleri Sadık Çat ve Zülküf Şeker de eşlik etti.

Aa-171

A-28

Aaaa-8

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ