VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili ve Hakkari Koordinatörü Hasan Basri Sönmez Hakkâri’de yapılacak olan 3 .Olağan kongresi için Yüksekova’ya geldi. Kongre öncesi ilçede esnafı ve kurumları ziyaret eden Sönmez,  ziyaretlerde ilçenin sorunlarını dinledi.

 Yaptığı ziyaretler sonrası açıklama yapan Sönmez,  “Burada yapılacak olan  MHP Hakkari il kongresi için bulunmaktayız. Bugün İl ve İlçe teşkilatımızla birlikte başta esnaf ziyareti olmak üzere Yüksekova Şoförler Odasını ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde vatandaşımız özellikle Yüksekova’nın il olmasını istediklerini dile getirdi. Sayın MHP Genel Başkanımız  Doktor Devlet Bahçeli’nin bir projesi olan 100 il bin ilçe projesi kapsamında Yüksekova’da  il olmayı bekleyen  ilçeler arasında yer alıyor. Benimde kanaatim odur ki Cumhuriyetin Yüzüncü yılında Yüksekova il olmayı hak ediyor. Bizde bunun için üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

“Esnafa söz verdiğimiz gibi sorunları gerekli mercilere aktaracağız”

Esnaf ziyaretlerinde İlçede bulunan Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı’nın sefer sayısının az olmasından ve Yüksekova’ya 2021’de ihalesi yapılan BOTAŞ Doğalgaz boru hattının hala tamamlanmamasından kaynaklı şikâyetler aldıklarını aktaran Basri Sönmez, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

 “ Hakkari valimiz Yüksekova’daki sorunlara zaten hakim. İlçedeki bu sorunu bizlerde esnafımıza söz verdiğimiz gibi gerekli mercilere durumu aktarıp, takipçisi olacağız. Son olarak Hakkari, Yüksekova hem doğasıyla hem misafirperverliğiyle ve yeraltı zenginlikleriyle çok güzel bir coğrafya ’ya sahip. Bugünde Yüksekova halkı bizi sıcak karşıladığı için hepsine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu