VİYAN ORHAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
YÜKSEKOVA
- Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hastaların ve yakınların sürekli alışveriş yaptığı hastane kantininde yüksek  fiyatlar vatandaşın tepkisine neden oldu.  

Hergün çevre ilçelerden ve beldelerden de gelen vatandaşların alışveriş yaptığı hastane kantini ile diğer marketler arasında neredeyse yüzde 60 oranında fiyat farkının olmasına vatandaşlar tepki gösterdi. 

Alışveriş sonrası ödedikleri yüksek ücretler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, mecburen satın aldıklarını belirterek hastane kantinindeki fiyatların denetlenmesini istedi. 

"Raflardaki fiyatların yüksekliğini görünce şaşırıyoruz"

Hastane kantininde 200 ml'lik meyve suyu ile bir bisküviye 40 lira ödediğini belirten  bir vatandaş, hastanenin kamu kurumu olduğuna dikkat çekerek, “Hasta için buradayız. Refakatçi oluyoruz. Onların bir ihtiyacı olur ya da öğleden sonraya kalan tahlillerimiz için alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Raflardaki fiyatların yüksekliğini görünce şaşırıyoruz. Mecburen almak zorundayız ancak hakkından fazla ödüyoruz. Vatandaşın cebini zorlayan fiyatlar. Market fiyatlarını biliyoruz. Kantini işleten firma sahibine hastane yönetimi neden sesini çıkarmıyor. Sağlık Müdürlüğü neden kantin fiyatlarını denetlemiyor. Standart bir fiyat olması lazım” dedi. 


"Paramız olsa zaten özel hastanede muayene oluruz"

Konu ile ilgili tepkilerini dile getiren bir hasta yakını ise, hastane kantinlerinde fiyatların oldukça yüksek olduğunun altını çizerek, “Bir bisküvi 17 TL’ye satılıyor. Paramız olsa zaten özel hastanede muayene oluruz. Bizde mecburen bu hastaneye geliyoruz. Bu fiyatlar bütçemizi zorluyor. Denetim istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi