VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
Yüksekova’da havaların soğumasıyla birlikte çiftçiler yaz aylarında biçtikleri otları patoz makinesinden geçirerek saman haline getirmeye başladı.
 İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy (kadiyan) köyünde yaz aylarında bin bir zorlukla yaylalarda  biçtikleri otları köye getirerek saman yapan köy sakinleri, saman tozundan ve patoz makinesinin gürültüsünden rahatsız olmamak için harman alanında samanları  patozdan geçiriyor. Patoz işlemine sabahın erken saatlerinde başlayan köy sakinleri akşam saatlerine kadar çalışıyor.


“Geçim derdi herkesi etkilediği gibi biz çiftçileri de etkiledi”
İşin zorluğuna değinen köy sakini Oktay Altun, Yüksekova’nın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Çoğu insan Böyle geçimini sağlıyor. Bizde geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Bizde yaz aylarında Hayvanlarımız için Biçtiğimiz otları Kışın Patoz makinesinden geçirerek saman haline getiriyoruz. İşimiz çok zor tozun içinde ve bu gürültüde çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu coğrafya’da başka bir iş imkanı da maalesef yok . Bu sene maliyetlerde çok arttı. Geçim derdi herkesi etkilediği gibi biz çiftçileri de etkiledi.  Bu mecburen yapmak zorundayız çünkü bu bizim tek geçim kaynağımız” dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu