Gençlik Merkezinin Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevinç ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük başarıların kazanıldığını belirten Atael şöyle konuştu:

“Atatürk’ün milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır öngörüsüyle bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan dirilişin müjdecisiydi.

76-93

Başta ülkemizde ve Filistin’deki çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum”

İlçenin değişik okullarının beraber düzenlediği etkinlikte öğrenciler dans gösterileri sundu şiirler okudu.

Yöreye özgü halk oyunlarının sahnelendiği etkinlikte anne ve babaların çocuklarıyla sahnede sergilediği danslar büyük beğeni topladı.

79-65

Yüksekova’da geniş katılımın sağlandığı etkinliğin sonunda  aileler dışarıda halay çekti.

Etkinliğe Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit Esendere Belde belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Çayan Çiçek, Askeri personel, CHP ilçe Başkanı Selim Genç, kurum amirleri Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

83-73

81-166

78-97

77-141

82-104

84-79

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ