Yüksekova’da vatandaşların sağlık alanında mağduriyet yaşamaması  ve hastaya en hızlı şekilde müdahalede bulunulması için yapılan çalışmalar neticesinde ilçeye yeni bir sağlık hizmetleri istasyonu kuruldu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni kurulacak Acil Sağlık Hizmetleri konusunda Esenyurt Toki Küme Evleri 1. Bölge Site Müdürlüğüne yer tahsis edilmesi konusunda talepte bulundu.

Site yönetimi tarafından talebin değerlendirilmesi sonucunda  yönetim giriş kattaki dairelerden bir tanesini Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun hizmetine sundu.

Ac2

Esenyurt TOKİ Küme Evlerinde B-10  Blokunun giriş katında hizmet veren ve 24 saat boyunca 3 sağlık personelinin hazır tutulduğu istasyon acil durumlarda vatandaşlara daha hızlı ulaşmayı hedefliyor.

Esenyurt TOKİ Küme Evleri 1. Bölge Site Müdürü Uğur Özcan yaptığı açıklamada, 1. Bölge site yönetimi olarak sağlık müdürlüğünden  acil Sağlık Hizmetleri istasyonunun kurulması için talepte bulunulduğunu söyledi.

Durumun değerlendirilmesinin ardından  Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun kurulması yönünde yardımcı olduklarını belirten  Özcan şunları kaydetti:

“ Böyle bir talep bizim için çok kıymetli. Sonuçta vatandaşlarımız sağlığı bizim için çok önemli. Yaklaşık 7 bin insan yaşamakta bu evlerde. Bu insanlarımıza acil bir vaka durumunda hemen müdahale edilebilmesi için hayati bir öneme sahip. Vatandaşlarımızdan da rica ediyoruz. Sonuçta burası onların yaşam alanı. Kendi araçlarını park etmeleri en doğal hakları fakat ambulans gerçeğimiz var burada. Burada sürekli bekleyen bir ambulansımız var. Bu ambulansa bir yer tahsis etmemiz gerekiyor.  Site sakinlerinden ricamız Ambulansın önüne park etmesinler. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Ac3

Ac5

Ac7

Ac10

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ