ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

İlçeye gelen 462 öğretmen Yüksekova merkez ve köylerindeki okullarda ders vermeye başladı.

Yüksekova’ya ön yargılarıyla gelen ve değişik illerden gelen öğretmenler ön yargılarından kurtulup kısa sürede burada ki yaşama adapte oldu.

Bazı yayın organlarında ve televizyon kanallarında Yüksekova’nın yanlış tanıtıldığını anlatan öğretmenler Yüksekova’da görev yapmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

Konya’dan gelen Çocuk gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Gülnaz Şeyma Öz Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Yüksekova’ya ön yargılar taşıyarak geldiğini söyledi.

 Yüksekova halkını tanıdıktan sonra burayı çok sevdiğini anlatan Öz, "Yüksekova’da her kesin görev yapması gereken bir yer. Coğrafyası çok farklı İklimi sert. Ancak bunları çok çabuk sürede aşabiliyorsunuz. İyi ki buraya gelmişim. Buranın insanları çok sıcakkanlı" dedi.

Yüksekova’ya 13 aylık bebeğiyle geldiğini belirten Edebiyat Öğretmeni Evin Düz ise, "Başlangıçta hemen geri dönmek istedim. Ama daha sonra burada ki insanların beni sıcak karşılayışı, Öğrencilerin öğrenmeye yönelik hevesleri beni yüreklendirdi. Burada yedinci yılıma giriyorum ve gitmeyi hiç istemiyorum.Yüksekova Beklediğimden çok daha farklı çıktı. Buradaki samimiyet geleneksel değerlerin korunuşu, insanların yabancılara karşı kuşatıcı hali sevecen tavrı bende büyük bir güven duygusunun oluşmasını sağladı" şeklinde konuştu

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yıldız Reçber ise "Tercih yaparken ailem ve ben ön yargılıydık. Ancak Yüksekova’ya geldikten sonra ön yargılarımı kırdım. Gelecek olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum burayı. Çok memnun kaldım. Belki iklimi soğuk olabilir ama insanları gerçekten çok sıcak" ifadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan