Yüksekova’da şehir içi topu taşımda, 2021 Aralık ayı itibari ile tüm şehir içi toplu taşıma araçlarında “Yova Kart’’ adı ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi olan uygulamaya geçiş yapıldı.

Yüksekova Belediyesi toplu taşıma araçlarında  7 Ocak 2022  yılı itibarıyla zorunlu olan Elektronik Ücret Toplama Sistemi uygulanacağını duyurmasına karşı S.S. 3 Nolu kooperatif ile Şehir İçi ve Toki Kooperatifine ait toplu taşıma araçlarında uygulama hala tam oturmuş değil.  

Konuyla ilgili whatsapp ihbar hattımıza ulaşan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İhbar hattımıza gelen görüntülerde birçok araçta Elektronik Ücret Toplama cihazının ters çevrildiği veya kullanım dışı bırakıldığı görüldü.

2-416

Araçların Öğrenci, İndirimli ve serbest kişiselleştirilmiş kart kullanmak zorunda kalan kişileri mağdur ettiğini kaydeden bir vatandaş, “ Çoğu otobüste cihazlar ya ters çevrilmiş ya da kullanım dışı bırakılmış. Sorduğumuzda ise bozulmuş diyorlar. Sürekli aynı şeyi bahane ediyorlar. Ben hasta olduğum için her gün hastaneye gidip geliyorum. İndirimli kart kullanmak zorundayım. 4 servis değiştiriyorum. Her gün 32 TL servis ücreti veremem. Belediyeye ait otobüslerde geç geliyor bu yüzden mecburen diğer servisleri kullanmak zorunda kalıyorum. Yetkililerden gerekli denetimlerin yapılamasını istiyorum" dedi.   

1-458

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ