VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

İlçenin en güzel mevsimleri olan Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ilçenin her yeri renk cümbüşüne bürünürken, yollun iki kenarına atılan çöpler güzel görüntülere gölge düşürdü.

İki ülkeyi birbirine bağlayan Uluslararası İpekyolu üzerinde bulunan İnanlı köyü ile hastane arasında kalan yolun kenarlarına dökülen molozlar, kömür atığı gibi çöpler vatandaşların da tepkisine neden oldu.



"YÜKSEKOVA BUNU HAKETMİYOR"

Van'dan Yüksekova'ya doğru seyahat eden Mehmet Temel isimli vatandaş konuyla ilgili yaptığı konuşmada; Yüksekova'nın bu eşsiz doğası bu görüntüler hakketmediğini söyleyerek, "Vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi ve belediyenin özellikle kömür atıklarını  belirlenen noktalara bırakmalarını sağlamaları gerekir" dedi.




"İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİYOR"

Aslı Çeber isimli vatandaş ise," Baharın gelişiyle beraber Yüksekova'da birçok kez bisiklet turu gerçekleştirdik. Fakat gördüğümüz manzaralar bizleri çok üzdü ve dışarıdan gelen üniversiteli arkadaşlarımıza karşı mahçup olduk. Aynı zamanda bu kirli görüntüler hem doğamıza hemde insan sağlığına zarar veriyor" ifadelerini kullandı.







Editör: Erkan Çobanoğlu