ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla beraberinde Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Ömer Çimşit ile beraber Ova camiinin açılışına katıldı.

Cumhuriyet mahallesi kuruköy caddesi üzerinde yer alan camide  düzenlenen açılış programında önce  Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Ardından ilahi ve kaside dinletisiyle devam eden programda hediye takdimi oldu.

Açılış öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla,Yaşamın her alanında kıymet bilen insanlardan olmak gerektiğini söyledi.

Dinin huzurun ve  birlik beraberliğin kıymetini bilmek gerektiğini belirten Kışla şunları kaydetti:

“Birlik beraberlik ve kardeşlik çok önemli bir duygu.

Filistinde günlerdir Müslüman kanı akıyor. Çocuklar ölüyor. Savaş kadar kötü bir şey yoktur. Zalimlerin yaptıkları ortada. İsrailde yaşananlar çevremizde yaşananlar çok kötü. Huzurun kıymetini bilelim.Bunlar çok önemli. Bu caminin geçmişinde hizmetleri olan kardeşlerimizin kıymetini bilelim. Rabbim hepimizi hayır işlerinde güzel işlerde istihdam etsin.Rabbim bu ülkeye göz diken düşmanlara fırsat vermesin."

Hakkari Valisi Ali Çelik ise halka ait olan camilerin yaşayan bir mekan olabilmesi için öğrenen değerlerini,inançlarını,ahlakını hem de ilmi öğrenen insanlara çok büyük ihtiyacı olduğunu söyledi.

Camide çok önemli detayların olduğunu aktaran Çelik, "Burada bir konferans salonu oluşturulmuş. Kütüphanemiz var.Kuran kursumuz var caminin içinde.

Caminin inşası kendi başına ayrı bir değerdir. Müftülüğümüz olarak burada gençlerimizin güzel bir şekilde yetişmesi için gayret göstereceğiz.

En önemli temel alanlarımız arasında camiler yer alıyor. Sadece bir ibadethane olarak değil bir yaşam biçimi olarak görüyoruz camileri.Caminin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından caminin açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Baş danışmanı İsrafil Kışla Hakkari Valisi Ali Çelik ile beraber açılışın ardından  camiyi gezdi.

Camide kılınan öğlen namazının ardından verilen ikramla program son buldu.

Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Ak parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ