Hakkari Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma merkezinde görevli öğretim üyeleri ile birlikte Yüksekova ilçesine gelen yaklaşık 15 öğrenci  nehil sazlığında yaban hayatını izleme fırsatı buldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2019 yılında kesin korunacak  hassas alan olarak ilan edilen Nehil sazlığında öğrenciler değişik kuş türü ve sürüngenleri görme fırsatı buldu.

Nehil sazlığına kurdukları teleskoplarla yaban türlerini yakından izleme imkanı bulan öğrenciler gördükleri dersleri de uygulamalı olarak görme imkanı elde etti.

Gfhsfyt

Hakkari Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli öğretim Üyesi Dr. Erkan Azizoğlu yaptığı açıklamada, Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Bitki Koruma Bölümü öğrencileriyle Yüksekova’ya geldiklerini söyledi.

Öğrencilere Biyoçeşitlilik adı altında bir arazi taraması gerçekleştirmek istediklerini belirten Azizoğlu, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimize gördükleri teorik derslerin canlı hallerini de göstermek amacıyla  Türkiye’nin önemli sulak alanlarından bir tanesi olan Nehil Sazlığı'nı tanıtmak ve ordaki biyoçeşitliliğini göstermek amacıyla Yüksekova’ya getirdik.

Sulak alanlar kuşlarla ön plana plana çıkıyor. Kuş türlerimizden leylekleri, balıkçıl türleri, ördek türlerini gösterdik. Sürüngen türlerinden  su yılanlarını, kertenkeleleri böcek ve kelebek türlerini de göstermiş olduk” dedi.

Vdfre

Çölemerik Meslek Yüksek okulu Bitkisel  ve Hayvansal Üretimi Bölümü Bitki Koruma Programı Öğrencisi Perihan Kaval ise “Bugün Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldik. Çok önemli sulak alanlardan bir tanesine geldik.Bir sürü kuş türünü gördük. Sürüngen türleriyle tanıştık. Güzel bir deneyim oldu. Herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ediyorum şahane bir yer.” ifadelerini kullandı.

Gsrdet56

Ert54

Dswar

Sdtrew

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ