Mazbatanın verildiği Van Adliye binası önünde Rûdaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a konuşan Zeydan, “Barış, adalet, eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren insanlar korkak insanlar değiller. Biz kendimize ve halkımıza güveniyorduk, adaletin ve hukukun yerini bulacağını biliyorduk. Öyle de oldu, bu yüzden mutluyuz” dedi.

Zeydan, mazbata sürecinde kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, “Bir seçimi geride bıraktık. Demokratik hakkını kullanan halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu halk bir irade gösterdi ve yüzde 55’ten fazla bir oranla partisine oy verdi, bizi belediyeye eş başkan seçti. Burada AKP’nin adayı ve il örgütü hukuku askıya almak ve haksız bir süreç izlemek istedi ancak Van halkı buna karşı mücadele etti ve Türkiye halkları, kamuoyu da bu mücadeleye destek verdi. Nihayetinde YSK de hukuki bir karar verdi” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra artık çalışmaya başlayacaklarını belirten Zeydan, “Bu günden itibaren halkımıza layık olacak şekilde 24 saat boyunca hizmet edeceğiz. Bu süreçte de nasıl asil, onurlu ve her şeyin en iyisine layık bir halkımız olduğunu gördük. İnşallah biz de onlara layık olacak şekilde hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Rûdaw’a konuşan Vanlılar da Zeydan ve Şedal'den iyi bir hizmet beklediklerini ve Van'ı gelişmiş bir şehir haline getirmelerini istedi.

Nevzad Yakut, “Tarafsız, eşit ve güzel bir çalışma bekliyoruz. Başka da bir şey demiyorum. Van halkına kutlu olsun” dedi.

Halid Borak, “İlk önce dar gelirlilere sonra genel halkına bakmalı” derken Fuat Özbek de eşbaşkanların diğer partilerden geri kalmamalarını istedi.

Van’ın bir turizm kenti olduğunu belirten Şevket Çetin de “Belediyemizle birlikte turistlerin yönünü Van Gölü’ne çevireceğiz” dedi.

Eşbaşkanları kutlayan Rıfat Delen ise, “Yaşasan Van halkı” sözleri ile mutluluğunu dile getirdi.

Kaynak: RÛDAW