YÜKSEKOVA - Yüksekova Belediye Meclis üyeleri, dün Yüksekova Belediye Spor’un sahipsiz bırakıldığını söyleyerek “Bu tablo karşısında hepimiz üzüldük. Yüksekova halkı bana göre üzülerek söylüyorum; belki de bana kızacaksınız ama hiçbir şey hakketmiyor. Yazık günah değil mi bu kızlara! Gidip Türkiye’de belki de eşit koşullarda yarışmayarak, bu kadar imkansızlıklara rağmen 2’inci ligde mücadele ederek 1’inci lige yükselerek Türkiye şampiyonu oldular. Hepimizin gururu oldular ama buna rağmen hiçbirimiz burada yokuz. Çok ayıp, ben herkesi kınıyorum” ifadelerini kullanan Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu’ya cevap verdi.
Yüksekova Belediyesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında basın metnini belediye meclis üyesi Cevat Ayhan okudu.

Ayhan şu ifadeleri kullandı: “Kayyım ve taşımalı seçmen oylarıyla belde başkanı seçilen zat, büyük bir farkla kazandığımız halkın belediyesi önünde, ağır bedeller ödemiş bu halka, ‘Yüksekova halkı hiçbir şey hak etmiyor, herkesi kınıyorum’ diyerek hakarette bulunmuştur. Taşımalı AKP’li belde başkanının yaptığı saygısızlığı kınıyoruz. Halkın belediye binası önünde bu halka hakarete varan söylemler söylemek kimsenin haddi ve hesabı değildir.
Halkın iradesini binlerce taşımalı asker, polis ve seçmenlerle gasp edenler önce yaptıkları irade gaspının hesabını Bajırge halkımıza versinler. Bu halka hakaret edenler iyi bilmelidir ki, halkın etkinlikte yer alınmamasının nedeni irade gaspçılarının, rantçı, talancı, acize düşmüş zibidilerle aynı görüntülerle yer almak istememesidir. Hakaret söylemlerinin tek amacı ve nedeni, halkın seçimlerde AKP ve yandaşlarına verdiği cevaptır. AKP’yi baraj altında bırakan bu halka söylenen söylemlerin tek nedeni çok büyük mağlubiyetleridir. Taşımalı başkan ve Gever’i yıllardır kayyum zihniyeti ile talan edenlerin bu kente hiçbir karşılıkları olmadığı gibi hakediş üzerine söylemler ifade etmelerinin de manası olamaz. Emek ve irade gaspçılarının söylemleri yurtsever halkımız ve belediye eş başkanlarımız tarafından ciddiye alınacak söylemler değildir. Tekrardan söylemek istiyoruz ki büyük bedeller ödemiş bu halkın değerlerine hiç kimse laf edemez. Herkes haddini ve hududunu bilsin.”

Muhabir: BİLAL TİNAR - VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ