VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

İlçenin Esenyurt Mahallesinin 1206’ıncı sokağında yıllardır herhangi bir yol çalışmasının  yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Mahalle sakinleri yaz aylarında tozdan evlerinin pençelerini dahi açamazken, sürücüler ise köstebek yuvasına dönmüş yollardan dolayı araçlarının büyük hasar gördüğünü özellikle yağışlı günlerde araçlarını kullanamadıkları için mahallenin girişine  kendi imkanlarıyla yaptıkları garajlarda araçlarını park etmek zorunda kaldıklarını söyledi.  

“30 YILDIR YOLLARIMIZ YAPILMADI”

Yollarının yapılmasını isteyen mahalle sakini Asker Dinler yaklaşık 30 yıldır mahalle yollarının yapılmadığını belirtti. Dinler, “Köylerin yolları bile yapılmış. Bizim yollar 30 yıldır yapılmadı. Burası belediye binasına 100 metre uzaklıkta ama yıllardır yollarımız bu halde. Biz yaz aylarına tozdan dolayı pencerelerimizi açamıyoruz. Bahar aylarında ise çamurdan dolayı araçlarımızı çıkartamıyoruz. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden rica ediyoruz. Sesimizi duyun artık” dedi.

YOLLARIMIZ YÜZÜNDEN YILLARDIR EZİYET ÇEKİYORUZ”

Bozuk yollardan dolayı kışın getirmek zorunda oldukları kömür ve odunları kendi imkanlarıyla taşımak zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakini İpek Sığmaz, “ Yollarımız yüzünden yıllardır eziyet çekiyoruz.  Çocuklarımız okula gitmekte zorlanıyor. Hastamız olduğunda ambulans yukarı çıkamıyor. Engelli bir yakınımız geldiğinde taşımak zorunda kalıyoruz. Bunları hak etmiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum yollarımızı artık yapın. Bu eziyeti artık çekmek istemiyoruz ”şeklinde konuştu.

Sokağı yaklaşık 300 hanenin kullandığını söyleyen bir başka mahalle sakini Seyit Fırat ise,“ Bu mahallede doğdum ve kendimi bildim bileli yollarımız bozuk. Mahallemizde her yer asfaltlanmış. Sadece bizim sokak bu halde ve yaklaşık 300 hane bu bozuk yolu kullanmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Yağışların etkisiyle yoların çamur deryasına döndüğünü söyleyen 78 yaşındaki Abdülkerim Baki’de mahalledeki çocukların yağışlı günlerde okula gitmekte zorlandığını ifade ederek yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.  

Editör: Haber Merkezi