ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Merkezi sınava katılım oranı da % de 82 olarak gerçekleşti. 

Liselere Giriş Sınavı (LGS) tercih takvimi yayınlanırken tercihler de bugün itibariyle başladı.

Öğrenciler hayallerini kurduğu okullar girmek için  bu günden itibaren tercih yapacak.

Vali Erdoğan Gürbüz İlk ve Ortaokulunda öğrenciler de tercih yapmaya başladı.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından e- okul üzerinden yapılacak olup yerel yerleştirmede 5 merkezi yerleştirmede 10 Pansiyonlu yerleştirmede ise 5 tercih olmak üzere toplamda 20 tercih yapabilecek.

Öğrencilerden Lavin Tekçe Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Çok güzel bir sınav dönemi geçirdiğini öğretmenleriyle beraber çok büyük emek harcadığını söyledi.

Sınav döneminde etütlere geldiğini hafta sonu kurslarına katıldığını ifade eden Tekçe, 376 puan aldım. Bana göre düşük bir puan . Daha fazlasını alabilirdim. Ama nasip böyleymiş.

Tercihlerim arasında ilk sırada Van Fen lisesi var orayı çok istiyorum.Ardında Yüksekova Fen lisesini ve Şemsettin Onay Anadolu lisesini verdim. Hayırlısı olur inşallah hakkımda. Kendimi çok iyi savunduğum için ilerde Avukatlık mesleğini yapmak istiyorum. İnşallah bu hedefime de ulaşırım.dedi.

Öğrencilerden Rukiye Baltuk ise  stresli bir tercih dönemine başladıklarını belirtti.

Okula tercih vermeye geldiğini anlatan Baltuk, Bizim için zor bir süreç. Gece gündüz demeden ders çalışıyorduk. Okuldan çıkıp dersaneye gidiyorduk. Aralıksız çalışıyordum. Hatta uyumadığım geceler bile oluyordu. Sınav stresi çok fazla olduğu için bildiğimiz soruları da yapamadık. Nasip böyleymiş. Bu süreçte hem ailemizden hem de okulda ki öğretmenlerimizden çok destek aldık. Bunun için hepsine çok teşekkür ediyorum. Sınavda 433 puan aldım. İlerde beyin cerrahı olmak istiyorum. İfadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu