Karayolları bünyesinde Aksan Yol Yapı Ltd.Şti. yüklenici firması tarafından geçen sene yapılan kaldırım çalışmaları mevsim şartları elverişli olmadığı için ertelendi.

2024 yılı içerisinde çalışmalara tekrar başlayan firma Yeni Mahalle güzergahında yapılacak sağlı sollu kaldırım için çalışmalara start verdi.

Yağmur suyunun tahliyesi içinde alt yapı çalışmalarını da beraber yürüten firma söz konusu güzergahı yaklaşık 2 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyor.

Xfdte

Yeni Mahalle Muhtarı Taner Ataş, Kaldırım çalışmalarına geçen sene start verildiğini söyledi.

Mevsim şartlarından dolayı çalışmalara ara verildiğini belirten Ataş şunları kaydetti:

“Havaların ısınmasıyla beraber karayolları tarafından Dağlıca yolunun her iki tarafında kaldırım çalışmaları başladı.Mahallenin alt yapı ve kanalizasyonla beraber yaklaşık 1 aydır devam ediyor.  Yaklaşık 5 kilometrelik bir kaldırım çalışması yürütülüyor.Karayolları özel bir şirkete vermiş o yapıyor kaldırımı. Biz de muhtarlık olarak bu işin takipçisiyiz. Günde bir iki defa çalışmaları ziyaret ediyoruz.Kaldırım ile ilgili bilgi alıyoruz. Eksikler varsa onları tekrardan bozup yapmalarını rica ediyoruz.

Kaldırım işi bittikten sonra mahalle güzel bir görünüme kavuşacak.Gönül isterdi ki başlama aşamasında ağaçlandırmanında yapılması. Biz bu durumu yetkililerle görüştük ihalenin içinde ağaçlandırmanın olmadığını söylediler.İnşallah kaldırım bittiğinde ağaçlandırma konusunu da belediye ile görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vdfstr4

Vsdrtt

Vzer

Csaer434

Vzxcre

Vzxrt

Vxzre-1

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ