Çok dillendirilen bir hikayede, Askeri birliğin birinde birlik komutanı birlik bahçesinde eskimiş,boya atmış bir bankı erlerine temizletip , zımparalatıp, bir güzel boyatıp başına da bir askerin dönüşümlü olarak nöbet tutmasını emreder o gecenin sabahı birlik komutanı başka bir birliğe tayin edilir.  Komutan gider gitmesine yalnız bank nöbeti devam eder. Gel zaman git zaman bu işten rahatsız olan başka bir birlik komutanı sorunun kaynağına, tayinci komutana ulaşır. Bankın başına nöbetçi koymasının gerekçesini sorar?

" Boya korusun, kimse üzerine oturmasın diye" der

İşte bizim Hakkari ili Yüksekova ve çevresinin içinde bulunduğu durum da tam böyle ...
Bugüne kadar yapılanların ihtiyaçtan, zaruriyetten, zamanın yetkili mercileri tarafindan atılmış adımlar olarak görmekteyiz tarihi olayları meydana geldiği günün değer yargıları ile değerlendirmek daha adil olacağını düşünüyorum.
Sorunumuz adımların atılmış olması değil, atılan adımların öyle kala kalmaları

AÖF SINAVLARI YÜKSEKOVA'DA YAPILSIN 

Tüm dünyada ekonomik dar boğazın yaşandığı bir süreçte Yüksekova , Şemdinli, Derecik, ilçelerinde yaşayan öğrencilerin potansiyel olarak kendisinden daha düşük bir yerde il merkezinde Açık öğretim sınavlarını yapmaya mecbur bırakılmaları, insanların hem zamanlarını hem paralarını hem de sağlıklarını kaybetmelerine neden olmayacak mı? Allah korusun bir minibüs dolu gencin Ocak ayının ayazında yüreklere acı düşürmesini beklememek lazım.  önümüz çetin çıle beçe soğuğu ve buzlu yollar ve açıköğretim finalleri....! "

FİNALLER YÜKSEKOVA'DA OLSUN

Bunun için Hakkari'de olup da Yüksekova'da olmayan nedir? Bilmediğimiz bir gerekçe varsa biz de bilelim Hakkari bizim fobimiz değil; yalnız olmazsa olmazımız da değil. 

Bir tek öğrencinin bu meseledeki derdi ile dertlenmek hak iken kaldı ki burda binlerce genç bay bayan öğrencimiz var derecikten cuma günü çıkıp pazartesi evine dönen gençleri hiç düşündünüz mü? Bunlar ne yer ne içer nerde barınırlar.

Bizim bir kalem bir silgiye ihtiyacımız var, sizlerin de rektörlüğe şifaen söylenmiş , rica mahiyetinde bir emir ile sınavlar Yüksekova'da yapılmaya başlanır.

YÜKSEKOVA HAVALİMANINDA ILS YOKLUĞU
Dedim ya bu memlekette herşeyden bir şey mutlaka var. Yalnız her şeyden de az biraz var tam olarak çok az bir şey var.
Havalimanı büyük bir nimet ve ayrıcalık. Yalnız Selahattin Eyyubi havalimanında uçağın 60 m'ye kadar alçalabildiği CAT1, 30 m'ye kadar alçalabildiği CAT2, ve sıfır seviyesindeki CAT3 den hiçbiri yok sanırım.

Olsaydı  görüş açısını tamamen kapatan sis gibi bir durum olduğunda pilotlar gerekli komutlar doğrultusunda uçağı indirebilir. Uçak zorlu şartlar altında iniş yapmaya başlar. Örneğin ILS (Instrument Landing System) yardımı ile uçağın inişi, belirli güvenlik parametreleri doğrultusunda gerçekleştirilirdi. Bu tür durumlarda uçağın diğer sistemleri ile birlikte hareket eden oto pilot, kokpit ekibinin kontrolünde inişi sağlardı.

Yalnız gel gör ki 12ayın 7 ayı uçabiliyoruz geri kalanlar hava muhalefeti ülkemizde muhalefetin başarılı olduğu tek alan....!

KURUMSALLAŞMIŞ BİR OZEL İDARE 
Ülkenin en çetin ve en uzun kışın yaşandığı Yüksekova coğrafyasında karayollarından daha fazla iş gücü olan Özel İdarenin istenilen düzeyde eleman ve ekipmana sahip olmaması. Birkaç gün süren yağışlı günlerde hayati riskler yaşandı ve yaşamaya da devam edecek gibi.
Son yıllarda sayıca fazla üst bölgenin varlığı ve bölgelere yol gitmesi buralarda kar kalınlığının fazla olması özel idare araçlarının öncelik buralara tayin edilmesi iş gücünü arttırmakta köy yollarında yetersiz kalmasına neden olmaktadır 

Bunun için gerekli kepçe, greyder,eskvator, kamyon vb araçların temin edilerek Özel İdarenin araç filosu halledilebilmeli

DOĞALGAZ İÇİN KESİLEN ASFALTIN TEKRAR ESKİ HALİNE SOKULMAMASI
İlçenin her tarafı büyük bir inşaat sahası yılların ihmalkarlığının yanında sihirli bir el değmişçesine çok büyük ve takdire şayan bir yatırımla yeniden dönüşmeye ve yapılanmaya gidiyor. Bu yatırımlardan en büyüğü doğalgaz şehir içi boru hatlarının kaldırım diplerinde asfaltın kesilerek boruların düşendikten sonra üzeri toprak ile kapatılıp öylece bırakılmaları şehrin yazın toz toprak içinde kalmasına ve hastalıklara neden olmaktadır.

YÜKSEKOVA DEVLET HASTAHANESİ EKİPMAN EKSİKLİĞİ 
Yüz yirmi bin nüfuslu Yüksekova ilçesi bir o kadar da çevre kentlere hizmet veren devlet hastahanesine giden acil vakaların dışındaki hastaların büyük bir kısmı sevk usulü ile çevre şehirlere sevk edilmektedir. Uzman doktur ve ekipman eksikliğinden kaynaklı insanlar tedavi edilmekten öte yabancı oldukları şehir köşelerinde ekonomik sorun yaşamaktadırlar.

Anjiyo ünitesinin sadece Hakkari'de olması .....!

112 BAZ İSTASYONU EKSİKLİĞİ
Geniş bir coğrafyaya sahip Yüksekova'da 112 acil baz istasyonlarının  eksik oluşu şehrin güneyindeki yerleşim alanlarının Dağlıca ve Doski bölgesinin 112 ye ulaşmalarının uzun zaman alması ve riskli hastalara ulaşılmasının zorlaştığı 

YATIRIMLARDA ÖNCELİĞİN İL MERKEZİNİN OLMASI
Düğün Dernek filminde Sırrı Süreyya Önder'in Sivasımız büyüyor. Buralara turist akacak söylemine Sivas'ta Sivaslı durmuyor turist niye dursun şeklindeki tüpçü fikonun efsane cevabı çok önemli bir tespit. Yüksekova'nın köprücük boğazına kadar olan arsaların çoğunun Hakkarili iş insanları tarafindan satın alındığı herkesin malumu. Hakkarililerin almasında hiçbir şey yok! Aksine yüksek kültür sahibi iyi insanlar şehri hakkarililerin şehrimizde yaşam oluşumlarını sağlamaları sevindiricidir. Demem o ki bu kadar büyük yatırımların gelişim için önü tıkanmış bir şehre yapılması, yarın yanı başında kendisine bağlı başka bir şehir merkezine olacak ters yön bir yatırım çalışması, mevcut şehrin durağan bir hale gelmesine neden olacaktır .

Sayın yetkili; saydıklarımın biri veya birkaçı sizin sorumluluğunuzda olmayabilir yalnız bunları sizin dışınızda çözecek bir makam bir mercide yok. Her gelen Rektör, Bakan ve Siyasi aktörler sadece günü kurtarma derdinde ve  söyledikleri ile kalıyorlar. Bir şeyler yapılacağı umudu ile herkesi saygıyla selamlıyorum.